Μανταρινι κερακι

Διαλεγουμε καλοσχηματισμενα μανταρινια

Κόβουμε στην μεση περιμετρικα το φρουτο με κοφτερο μαχαιρι. Εχουμε δυο ημισφαιρια. Το ενα περιεχει και το κοτσανακι που ειναι φυσικο φυτιλι

Αδειαζουμε το φρουτο απο την σαρκα του προσεχοντας να μην κοπει το κοτσανακι

Ρίχνουμε λιγο λαδι (1 κγ) ώστε να βραχει το φιτίλι και να αναβει. Στο άλλο μισο μανταρινι κοβουμε σχεδια στη φλουδα και μια τρυπουλα στην κορυφη και σκεπαζουμε το αναμμενο μανταρινι

Η ιδεα ειναι απο ενα περιοδικο του ΑΒ και ακομα δεν την εχω δοκιμασει. Με την πρωτη ευκαιρια αν μου πετυχει θα βαλω και φωτογραφια :)

Advertisements