Κατάψυξη: τι και για πόσο; Ψάρια και θαλασσινά

ΑΣΤΑΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ:

ψύξη: 2 μέρες

κατάψυξη: δεν ενδεικνευται να καταψυχθει

ΑΣΤΑΚΟΟΥΡΕΣ ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΕΣ

ψύξη: 2 μέρες (σε αποψυξη)

κατάψυξη: 6 μήνες

ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ:

ψύξη: 3 μέρες

κατάψυξη: 3 μήνες

 ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ:

ψυξη: 2 μερες (σε αποψυξη)

κατάψυξη: 6 μήνες

ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ:

ψύξη: 2 μέρες

κατάψυξη: 6 μήνες

ΨΑΡΙ ΛΙΠΑΡΟ ΦΡΕΣΚΟ: (όπως σολομός και λαβράκι)

ψύξη: 2 μέρες

κατάψυξη: δεν ενδεικνυται για τα λιπαρα ψαρια να καταψυχθουν στο σπιτι και μετα να αποψυχθουν γιατι κινδυνευουν οταν ψηθουν να μαλακώσουν ή και να λιώσουν

ΨΑΡΙ ΑΠΑΧΟ ΦΡΕΣΚΟ: (όπως βακαλάος, συναγρίδα)

ψύξη: 2 μέρες

κατάψυξη: 6 μήνες

ΜΥΔΙΑ:

ψύξη: 2 μέρες  (ζωντανά με το κέλυφος) ή 1 μέρα (χωρίς κέλυφος)

κατάψυξη: 4 μήνες (χωρίς κέλυφος)

ΧΤΑΠΟΔΙ:

Όταν ψύχετε το χταπόδι εξαναγκάζετε το εσωτερικό των πλοκαμιών του να διογκωθεί και να «σπάσει» τα τοιχώματα του ιστού του τα οποία είναι αυτά που το κάνουν σκληρό και μασητικό

ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙ:

μπορούν να καταψυχθούν μόνο εφόσον τα ζεματίσετε και μετά τα καταψύξετε ή όταν πρώτα τα καθαρίσετε και στη συνέχεια παγώσετε το κρέας τους. διαφορετικά το παγωμένο κρέας τείνει να κολλάει πάνω στο κέλυφος κάνοντας τη ζωή σας δύσκολη.

 

 

 

 

 

πηγή: So simple/ιουνιος 2012

Advertisements